Premiärdatum för Noomi Rapace som astronaut i Constellation

Apple TV+ beger sig ut i rymden igen. Noomi Rapace och Jonathan Banks har de ledande rollerna i konspirationsthrillern Constellation som har premiär i februari.

En av de mer framgångsrika serierna från Apple TV+ är For All Mankind som är en alternativ rymdreseberättelse med Joel Kinnaman i en av huvudrollerna. Nu kommer ännu en rymdhistoria från Apple TV+ med en svensk skådespelare i rollen som astronaut. Constellation med Noomi Rapace har premiär den 21 februari då de tre första av totalt åtta avsnitt blir tillgängliga hos streamingtjänsten som också precis släppt de första bilderna på huvudkaraktärerna.

Ända sedan såpan Tre Kronor 1997 har Noomi Rapace nästan uteslutande ägnat karriären åt teater och film. Men 2019 dök hon upp i den andra säsongen av Jack Ryan och nu är den svenska stjärnan alltså aktuell igen i en tv-serie. I det psykologiska thrillerdramat Constellation spelar hon mot Jonathan Banks från Breaking Bad och Better Call Saul.

Apple-serien beskrivs som både ett actionpackat rymdäventyr och en utforskning av det mänskliga psykets mörkaste vrår.

Noomi Rapace spelar austronauten Jo Ericsson som efter en mystisk explosion på en internationell rymdstation bara har 19 timmar på sig att ta återvända till jorden – bara för att upptäcka att viktiga delar av hennes liv saknas. Hon sätter igång en desperat jakt på sanningen om rymdresornas dolda historia och försöker återerövra allting hon förlorat. 

Apple-serien är skapad av Peter Harness (Wallander). Emmy-vinnaren Michelle McLaren (Breaking Bad) har regisserat de två första avsnitten.