Premiärdatum för finalsäsongen av Bosch

Den sjunde säsongen av Bosch har fått ett premiärdatum. Det är originalseriens sista säsong, men en spinoff är redan beställd.

Kriminalseriens sista säsong bygger på The Burning Room (Det brinnande rummet) från 2014 och den anlagda brand från verkliga livet som var inspiration för Michael Connelly-romanen. När en tioårig flicka dör i en anlagd bra sätter Harry Bosch (Titus Welliver) allting på spel för att ställa mördaren inför rätta trots motstånd från starka krafter. Det politiserade fallet tvingar Bosch in i ett dilemma som handlar om hur långt han är beredd att gå för att skipa rättvisa.

Premiärdatumet för säsong sju, som satts till den 27 juni, annonseras i den första Amazon Prime-teasern för finalsäsongen som består av åtta avsnitt.

Michael Connelly, som skrivit de bästsäljande böckerna som tv-serien bygger på och varit exekutiv producent för tv-serien, skrev själv pilotavsnittet av Bosch tillsammans med showrunnern Eric Overmyer. De två har nu även skrivit finalavsnittet ihop.

Bosch var Amazon Primes allra första originalserie och är med god marginal den serie som överlevt längst hos techjättens streamingtjänst. Nu går originalserien mot sitt slut, men det betyder inte att karaktären Harry Bosch har gjort sitt i tv-sammanhang.

I den spinoff som beställts av Amazons annonsfinansierade streamingtjänst IMDb TV har Harry Bosch visserligen pensionerat sig från Los Angeles-polisen, men han fortsätter utreda brottsfall, som privatdetektiv i tjänst hos Honey “Money” Chandler (Mimi Rogers).

Original-Bosch har i Sverige sitt hem hos HBO Nordic. De första sex säsongerna går även att streama hos Viaplay. Huruvida spinoffen kommer att bli tillgänglig i Sverige är oklart.