Podcasten Serial ska bli tv-serie

Podcastfenomenet Serial ska bli tv-serie. Tv-serien ska dock inte handla om fallet Adnan som granskades under hela den populära poddens första säsong.

Det är skaparna som ligger bakom Last Man on Earth, Phil Lord and Christopher Miller, som har erövrat rättigheterna och ska producera tv-serien ihop med bland andra Serial-producenterna Julie Snyder och Sarah Koenig. Den senare var också programledare för den första säsongen som ägnades åt ett enda mordfall och blev banbrytande i podcastvärlden och även fått efterföljare i Sverige.

Tv-serien ska dock inte handla om det uppmärksammade fallet Adnan Syed (skyldig eller inte skyldig till mord på sin ex-flickvän) utan följa ett annat ännu inte fastställt fall och mer handla mer om hur podcasten blir till. Producenterna letar nu efter en manusförfattare som kan göra historien rättvisa. Avsikten är att serien ska sändas på en kabelkanal.
“Chris och Phil närmar sig berättandet av historier på oväntade sätt och det lockar oss på Serial. Att utveckla en serie med dem känns spännande eftersom det känns som om vi pratar samma språk”, säger Julie Snyder i ett uttalande.

Podcasten Serial ska enligt uppgift starta sin andra säsong i höst. Något premiärdatum har dock inte offentliggjorts.