Netflix serie om Spotify landar i oktober

Nästa svenska originalserie från Netflix berättar historien om Spotify och personerna bakom. Den 13 oktober är det premiär för The Playlist.

Det var i december 2019 som det stod klart att streamingjätten Netflix beställt en tv-serie om en annan streamingjätte, svenskgrundade Spotify.

Enligt Netflix beskrivning är miniserien i sex avsnitt en berättelse om hur övertygelse, obeveklig vilja och stora drömmar kan hjälpa till att bryta status quo. I den första teasern annonseras också premiärdatumet för The Playlist.

Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud är journalister på Dagens Industri och författare till boken ”Spotify inifrån”. Det är deras bok som ligger till grund för tv-dramatiseringen om det svenska tech-undret. Boken skildrar historien om hur de unga techentreprenörerna Daniel Ek och Martin Lorentzon revolutionerade en hel bransch genom att göra laglig strömmad musik tillgänglig för människor i hela världen.

Här är också den officiella trailern för The Playlist:

Edvin Endre gör rollen som Daniel Ek och Christian Hillborg spelar Martin Lorentzon i miniserien som fått titeln The Playlist. Medverkar gör även Ulf Stenberg, Gizem Erdogan, Joel Lützow och Janice Kamya Kavander i rollerna som Per Sundin, Petra Hansson, Andreas Ehn och Bobbi T. 

I rollistan finns även Valter Skarsgård, Amy Deasismont, Hanna Ardéhn, Ella Rappich, Agnes Kittelsen, Sofia Karemyr, Sam Hazeldine och Patrick Baladi.

Den svensk- och engelskspråkiga serien är regisserad av Per-Olav Sørensen (Störst av allt). Christian Spurrier är huvudförfattare och har haft skrivhjälp av Sofie Forsman och Tove Forsman. 

Artikeln uppdaterad med trailer 2022-09-29.