Mandalorian till filmduken och ny säsong för Ahsoka

Det rör på sig inom Star Wars-universumet. The Mandalorian & Grogu är officiellt på väg till filmduken. Samtidigt bekräftas att Dave Filoni börjat jobba med säsong två av Ahsoka.

Det har ryktats ett tag att det i stället för en fjärde säsong av The Mandalorian ska bli en film. Ryktet visade sig stämma. Walt Disney Studios och Lucasfilm har i dag annonserat att produktionen av en film med titeln The Mandalorian & Grogu inleds någon gång under det här året. Tv-seriens showrunner Jon Favreau ska regissera filmen.

“Jag har älskat att berätta historier som utspelar sig i den rika värld som George Lucas skapat. Utsikterna för att ta Mandalorian och hans lärling Grogu till bioduken är extremt spännande”, säger Favreau i ett uttalande.

Pedro Pascal har spelat titelpersonen, den hjälmprydda prisjägaren Din Djarin, i tre säsonger. Huruvida han kommer att göra det även i filmen är inte bekräftat. Din Djarins Mandalorian-lärljunge, som först blev känd som Baby Yoda och sedan fick namnet Grogu, följer med till filmduken.

Av dagens Star Wars-nyheter framgår också att Lucasfilms kreativa chef Dave Filoni nu bestämt sig för att producera en andra säsong av Ahsoka med Rosario Dawson har titelrollen och många av karaktärerna från Star Wars Rebels som en del av berättelsen. Dansken Lars Mikkelsen har en viktig skurkroll i form av den intelligenta Grand admiral Thrawn.