Lizzy Caplan i Fatal Attraction-serie

Paramount+ har beställt en serie baserad på 1980-talsfilmen Fatal Attraction. Lizzy Caplan ska spela rollen som Glenn Close gjorde berömd.

Fatal Attraction, eller Farlig förbindelse som var den svenska filmtiteln, var en psykologisk thriller där älskarinnan efter en kort affär med en Manhattan-advokat vägrar acceptera att förhållandet är över och gör livet till ett helvete för mannen och hans familj.

Michael Douglas och Glenn Close spelade huvudrollerna som otrogne Dan och älskarinnan Alex. Scenen där Alex dödar Dans dotters kanin och lämnar den i en kokande kastrull på spisen i familjens hem är klassisk filmhistoria. Begreppet ”Bunny boiler” (kaninkokerska) härrör från den scenen.

Rollen som Dan är ännu inte besatt. Däremot är Lizzy Caplan klar för rollen som Alex. Caplan är mest känd för Masters of Sex och senast från säsong två av Castle Rock där hon också hade en psykologiskt utmanande roll.

Lizzy Caplan spelade sjuksköterskan för helvetet i säsong två av Castle Rock.

Tv-manuset till Fatal Attraction-serien är skrivet av Alexandra Cunningham (Dirty John) och enligt beskrivningen från Paramount+ utforskas det tidlösa temat äktenskap och otrohet utifrån de moderna attityderna gentemot starka kvinnor, personlighetsstörningar och tvångstankar.

 “Jag tycker författarna har kommit upp med ett mycket smart sätt att göra det här nutida samtidigt som de hedrar originalet. Hur det är gjort för nutiden och hur det blev en serie är intressant, och det är särskilt intressant vad gäller Lizzys roll”, har innehållschefen David Nevins förklarat för Deadline Hollywood.