Knarkdramat Narcos åter i september

Jakten på knarkkungen Pablo Escobar fortsätter i höst. Netflix har annonserat att säsong 2 av Narcos har premiär den 2 september. 

Först var det sagt att den andra säsongen skulle ha premiär i augusti, men efter bytet av showrunner har det ryktats om förseningar. Men alltså inte längre än till den 2 september, avslöjar nu Netflix i en kort teaser trailer.

Narcos berättar den verkliga historien om den amerikanska och colombianska statens försök att vinna drogkriget och utplåna utplåna Medellínkartellen, som var ett löst sammansatt narkotikasyndikat bestående av ett antal gangsterfamiljer och döpt efter Colombias näst största stad. Kartellen, som leddes av den mytomspunne Pablo Escobar, kontrollerade större delen av den illegala kokainhandeln i Colombia från 1970-talet till början av 1990-talet. Den första säsongen avhandlade 15 år av Pablo Escobars liv. Säsong 2 handlar om de resterande 18 månaderna.

Wagner Moura har fått massor av beröm för sin tolkning av knarkkungen Pablo Escobar. Läs vår recension av Narcos första säsong här.