Klart för ny säsong av Cruel Summer

Fler somrar ska utforskas. Precis innan säsongsfinalen kom beskedet att Cruel Summar förnyats för en andra säsong.

Den Jessica Biel-producerade seriens handling sträcker sig över tre somrar på 1990-talet och skiftar perspektiv mellan de båda kvinnliga huvudpersonerna för att utmana förutfattade meningar om hur unga tjejer förväntas bete sig. Det är också en psykologisk thrillerserie med ett klassiskt mysterium-upplägg där trådarna knöts ihop i gårdagens säsongsfinal.

Jeanette Turner (Chiara Aurelia) har spelat den nördiga tjejen som vill vara cool och som klättrar i hierarkin när den populära och till synes perfekta Kate Wallis (Olivia Holt) försvinner spårlöst. När allt pekar mot att Jeanette har med Kates försvinnande att göra hamnar hon i en nedåtgående spiral, men frågan är om Kate verkligen är så oskyldig som hon i förstone verkar vara.

Chiara Aurelia och Olivia Holt i Cruel Summer. Foto: Freeform

Skaparen Tia Napolitano betraktar den första säsongen som en avslutad historia och ser den nya säsongen som en helt öppen bok som författarna nu ska börja forma.

Cruel Summer blev en hit för ungdomskanalen Freeform, men trots att kanalen ägs av Disney är det inte hos Disney+ som de svenska tittarna kan ta del av serien. Här är det Amazon Prime som gäller.