Trailer: Cruel Summer för två unga tjejer

Cruel Summer eller snarare tre grymma somrar. I den psykologiska thrillerserien från Jessica Biel berättas en historia från två unga tjejers perspektiv.

Skådespelerskan Jessica Biel producerade The Sinner där hon själv innehade huvudrollen i den första säsongen. I Cruel Summer, som hon har producerat för Disneyägda kanalen Freeform, syns hon inte själv framför kameran. I stället är det Chiara Aurelia (Tell Me Your Secrets) och Olivia Holt (Cloak & Dagger) som har de två centrala rollerna.

Jeanette Turner (Aurelia) är den nördiga tjejen som vill vara cool och som klättrar i hierarkin när den populära och till synes perfekta Kate Wallis (Holt) försvinner spårlöst. När allt pekar mot att Jeanette har med Kates försvinnande att göra hamnar hon i en nedåtgående spiral, men är Kate verkligen så oskyldig som hon verkat vara.

Historien i den psykologiska thrillerserien berättas över tre somrar på 1990-talet och skiftar perspektiv mellan de båda tjejerna för att utmana förutfattade meningar om hur unga tjejer förväntas bete sig.

Seriens showrunner Tia Napolitano är fostrad i Shonda Rhimes Shondaland och har tidigare skrivit avsnitt för Grey’s Anatomy, Scandal och Station 19.

Cruel Summer har premiär på den amerikanska kabelkanalen Freeform den 20 april. Oklart var Freeform-serier kommer att gå att streama framöver, men kanalen ägs av Disney så Disney+ Star skulle kunna vara ett tänkbart alternativ.