HBO backar – lägger ned Vinyl

HBO ändrar sig. Det blir ingen andra säsong av rock’n’roll-dramat Vinyl.

Förväntningarna var stora när det högprofilerade rock’n’roll-dramat från Martin Scorsese, Mick Jagger, Rick Cohen och Terence Winter hade premiär i februari. HBO förnyade serien direkt efter premiären, sannolikt var beslutet fattat redan innan det första dubbelavsnittet sändes för serien plågades direkt från start av dåliga tittarsiffror.

I april valde HBO att gå skilda vägar med showrunnern Terence Winter och utlovade en nystart för den mycket påkostade musikserien (enligt uppgift kostade den första säsongen cirka 100 miljoner dollar att producera). Någon sådan blir det dock inte. HBO meddelar nu att serien läggs ned: ”Det här var inte något enkelt beslut. Vi har enorm respekt för det kreativa teamet och skådespelarna för deras hårda arbete och passion för det här projektet.”

Den första säsongen av Vinyl består av tio avsnitt som finns tillgängliga på HBO Nordic. Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) spelar Richie Finestra som försöker rädda sitt fiktiva skivbolag American Century Records från att gå under och är på desperat jakt efter ett nytt sound i drogdimmornas New York i början av 1970-talet.