Han ska bli den nya tv-Zorro

Den klassiska hästburna hjälten Zorro är på väg tillbaka till tv-skärmarna. Wilmer Valderrama ska spela Don Diego de la Vega i en Disney-serie.

Wilmer Valderrama är mest känd för rollen som Nick Torres i de senare säsongerna av NCIS. Nu ska han både producera och spela huvudrollen i Disneyprojektet om den maskerade action- och western-hjälten.

“När jag växte upp var Zorro karaktären som gjorde att jag, en latino, kände att jag kunde bli en hjälte. Som vuxen och som historieberättare har jag ett ansvar för de historier som jag hjälper till att bringa till liv. Att hjälpa till och återuppliva Zorro efter 60 år och bli en del av arvet för andra barn som kan bli hjältarna i sin egna historier är en dröm som blir verklighet,” säger Valderrama i ett uttalande.

Originalserien sändes 1957-1959 och utspelade sig i Kalifornien på den tiden området var mexikanskt. Guy Williams spelade den maskerade mannen som var en mästerfäktare och på sin svarta hingst försvarade folket mot det tyranniska spanska styret..

Den nya tv-versionen ska utspela sig i Pueblo de Los Angeles. Det blir ett perioddrama, men ska berättas i en modern telenovela-stil som hämtar inspiration från samtida karaktärer och relationer uppblandat med action, drama, spänning och humor från originalserien.