Första teasern för Viaplay-serien Alex

Alex anländer tidigare än väntat. Den 3 november har den svenska polisserien med Dragomir Mrsic i huvudrollen premiär på Viaplay. Den första teasern finns ute nu.

En korrupt snut möter en skrivbordspolis i Viaplays senaste originalserie. Dragomir ”Gago” Mrsic, som slog igenom i Snabba Cash-filmerna, spelar den hårdföre och korrupte snuten Alex Leko. Rakel Wärmländer, även aktuell i säsong 3 av C More-serien Gåsmamman, spelar kollegan Frida som i hemlighet fått i uppdrag att sätta dit honom.

Alex har bestämt sig för att bli ren, men det är lättare sagt än gjort när de kriminella krafter han tidigare samarbetat med vägrar att släppa taget. Både hans eget och familjens liv sätts på spel samtidigt som han utreds i hemlighet. Anja Lundqvist spelar hustrun Kim Leko och Susanne Thorson hans psykolog Åse Paulsson.

Här är den första teasern för thrillerserien i sex delar:

Dragomir Mrsic, som själv sett den kriminella världen på nära håll, ligger tillsammans med Mikael Cross bakom grundidéen till Alex. Niklas Rockström (”Innan vi dör”) och Michael Hjorth (”Den fördömde”) är seriens huvudförfattare.

Premiären var tidigare planerad till våren 2018, men serien om hårdföre Alex har fått byta plats med Jens Lapidus-författade Advokaterna i Viaplays premiärschema.

Rakel Wärmländer spelar ”skrivbordspolisen” Frida. SF Studios
Dragomir Mrsic och Anja Lundqvist som Alex och Kim Leko. Foto: SF Studios