Första teaser: Alicia Vikander i Irma Vep

HBO har släppt den första teasern för Irma Vep. Alicia Vikander spelar en skådespelerska i identitetskris i Olivier Assayas bearbetning av sin egen film.

Den franska manusförfattaren och regissören Olivier Assayas har tagit sin långfilm från 1996 och transformerat den till en HBO-serie med Alicia Vikander både i huvudrollen och som medproducent. Den svenska Oscarsvinnaren spelar den desillusionerade skådespelerskan Mira som fått rollen som Irma Vep i en remake av av den klassiska stumfilmen Les Vampires.

Teasern för direkt tankarna till filmen med Maggie Cheung när Mira syns smyga omkring på hustaken i Paris och i olika korridorer i sin svarta kroppsstrumpa. Allt eftersom filminspelningen fortgår blir gränsen mellan Mira och hennes karaktär Irma Vep allt mer blurrad och identitetskrisen djupare.

För Alicia Vikander är Irma Vep den första tv-rollen på nästan 15 år. Innan filmkarriären tog fart utomlands medverkade hon i såpoperan Andra Avenyn 2007-2008.

Miniserien kommer till HBO Max den 6 juni, i praktiken den 7 juni i Sverige. Världspremiären sker dock redan den här veckan på filmfestivalen i Cannes, där även filmen Irma Vep en gång hade premiär.

Läs mer om Irma Vep här.