Phoebe Waller-Bridge följer upp Fleabag

Efter att ha fått en drös av Emmys blev det tyst. Men nu är Phoebe Waller-Bridge redo att följa upp Fleabag med en ny Amazon-serie.

Phoebe Waller-Bridge blev med rätta geniförklarad efter att ha omvandlat sin enkvinnaspjäs om Fleabag till en ännu mer hyllad tv-serie som hon både producerade och spelade huvudrollen i. Efter två säsonger valde Waller-Bridge själv att avsluta den både roliga och sorgliga komediserien som belönades med sex statyetter på Emmygalan 2019.

Phoebe Waller-Bridge har även skapat en annan prisbelönad serie, Killing Eve, men överlämnade där redan efter den första säsongen ansvaret som showrunner till andra kvinnliga manusförfattare. Hennes penna var också inblandad i manuset till den senaste James Bond-filmen och hon var även producent och hade en mindre roll i kortlivade HBO-serien Run.

Nu är det upp till bevis för Phoebe Waller-Bridge med en ny egen skapelse. Amazon har precis gett grönt ljus för en ny serie som ska börja spelas in i slutet av året. Vad den ska handla om är fortfarande hemligt.

Läs den femstjärniga recensionen av Fleabag här.