Fantasydrama nästa för Fuller och Slade

Bryan Fuller tar med sig David Slade från Hannibal till American Gods. Slade ska regissera både pilotavsnittet och ytterligare ett antal avsnitt av den nya fantasy-serien.

Till många kritikers – men inte tillräckligt många tittares – stora sorg har Hannibal precis haft seriefinal. Skaparen Bryan Fuller har dock en ny serie på gång. Den här gången på kabelkanalen Starz som är hem för draman som Outlanders och Black Sails.

American Gods bygger på britten Neil Gaimans bestseller från 2001 som i Sverige fick titeln Amerikanska Gudar. Boken mixar inslag av fantasy med det amerikanska kulturarvet och blandar moderna och forntida myter. Det centrala temat är ett krig som pågår mellan de gamla och nya gudarna. Författaren Gaiman är också en av de exekutiva producenterna för tv-serien.

Starz-serien kommer förmodligen inte att ha premiär förrän 2017. Först måste Bryan Fuller och hans skaparkollega Michael Green hitta rätt skådespelare för rollen som huvudpersonen Shadow. Regissör har de redan funnit i David Slade. Slade, som ska regissera pilotavsnittet och ytterligare ett okänt antal avsnitt, har filmer som Hard Candy och Twilight: Eclipse på sin resumé. Senast satte han sin prägel på seriemördardramat Hannibal där han alltså också samarbetade med Bryan Fuller.