Dubbelt Rachel Bloom i ny spionkomedi

Rachel Bloom ska spela tvillingroller när hon återförenas med sin medskapare av Crazy Ex-Girlfriend. Denna gång i en spionkomedi.

Rachel Bloom och Aline Brosch McKenna skapade tillsammans den musikaliska dramakomedin Crazy Ex-Girlfriend som gick i fyra säsonger på kanalen The CW (2015-2019) och här hemma kan streamas hos Netflix. Även då med Bloom framför kameran i huvudrollen som Rebecca Bunch.

Nu har kompanjonerna en ny komediserie under utveckling hos streamingtjänsten Hulu. Badass (And Her Sister) handlar om två tvillingsystrar. Den stentuffa systern har tröttnat på livet som sexig spion och flyttar hem till sin mer underdåniga tvilling och tillsammans lär de sig vad det faktiskt betyder att vara tuff.

Rachel Bloom ska spela båda tvillingsystrarna och sällan sig därmed till en allt längre rad av skådespelare som spelat mot sig själva i två olika tvillingroller. Bland dem Mark Ruffalo (I Know This Much Is True), Ewan McGregor (Fargo), James Franco (The Deuce) och Sarah Michelle Gellar (Ringer). Michelle Monaghan är också på väg att anta utmaningen i Netflix miniserie Echoes.

Badass (And Her Sister) är ett av två Hulu-projekt som Rachel Bloom är inblandad i Nyligen blev hon också klar för en av de större rollerna i Reboot, en ny komediserie från medskaparen av Modern Family, Steve Levitan. Frågan är nu vilken av de två Hulu-serierna som hamnar först i pipeline och blir Rachel Blooms stora tv-comeback.

Streamingtjänsten Hulu ägs av Disney. Därför är Disney+ den mest sannolika svenska hemmet för Badass (And Her Sister).