Efter 15 säsonger – CSI läggs ned

Det har ryktats en tid, men i dag blev det offentligt. CSI läggs ned efter 15 framgångsrika säsonger. Original-CSI tar adjö med en tvåtimmarsspecial i september.

Det amerikanska tv-bolaget CBS har mycket av sina framgångar att tacka sin CSI-franschise för. Originalserien CSI: Crime Scene Investigation började sändas i oktober 2000 och har gett upphov till flera spinoffer. CSI: Miami las ned 2012 och CSI: New York försvann 2013. CSI: Cyber som hade premiär i mars i år och precis förnyats är nu den enda CSI-serie som finns kvar i tablån. Ted Danson, som sedan 2011 haft den ledande rollen i Las Vegas-versionen, flyttar för övrigt över till CSI: Cyber nästa säsong.

CSI-Crime-Scene-Investigation-Cast

CBS låter sin gamla trojänare ta ett ordentligt avsked till fansen. I ett två timmar långt specialavsnitt, som sänds den 27 september, återvänder flera originalmedlemmar, däribland William Petersens Gil Grissom och Marg Helgenbergs Catherine Willows (se bilden). Seriens skapare Anthony E Zuiker har redan bett fansen om input till seriefinalen via Twitter.

Antalet tv-serier som fått nedläggningsbesked den senaste veckan är med CSI: Crime Scene Investigation inräknat nu uppe i 18 stycken. Här kan ni läsa mer om blodbadet på den amerikanska tv-fronten.