Countrystjärnor i Yellowstone-spinoff

De gifta countrystjärnorna Faith Hill och Tim McGraw gör Sam Elliot sällskap i Yellowstone-spinoffen 1883.

Ranchdramat Yellowstone med Kevin Costner som familjen Duttons överhuvud är en av USA:s mest populära tv-serier. Inte så konstigt då att Paramount vill bygga en franchise. Två spinoffer, 1883 och 6666, har redan fått grönt ljus. Den förstnämnda har kommit längst.

1883 är en ännu mer utpräglad western och tar historien tillbaka till 1800-talet då familjen Dutton från början skapade sitt imperium. Handlingen följer familjen när den startar sin resa västerut mot den sista bastionen av det Amerika som vid den tidpunkten ännu inte är exploaterat.

Prequel-serien, som precis som Yellowstone är skapad av Taylor Sheridan, beskrivs som en berättelse om västlig expansion och en ingående studie av en familj som flyr fattigdom för en bättre framtid i det förlovade landet – Montana.

Sam Elliot (Oscarsnominerad för A Star Is Born) ska spela Shea Brennan, en tuff och stilig cowboy med mycket sorg i sitt förflutna. Han har den utmanande uppgiften att guida en grupp människor från Texas till Montana och han har inte tid för någon idioti. Äkta makarna och countrystjärnorna Tim McGraw och Faith Hill ska porträttera James och Margaret Dutton, patriarken och matriarken i släkten Dutton.

Tim McGraw förklarade i en Instagrampost härom dagen att det är rollen som James Dutton som är förklaringen till att han låtit skägget växa.

https://www.instagram.com/p/CSKxIYdLFt0/

I Sverige finns de två första säsongerna av Yellowstone på C More och den tredje har premiär den 9 september.

Säsong fyra av moderserien Yellowstone är färdiginspelad och anländer i november till kabelkanalen Paramount Network I USA och streamingtjänsten Paramount+ i Sverige. 1883 lär få premiär någon gång nästa år direkt på streamingtjänsten Paramount+.