Charlie Sheen i Entourage-skaparens serie

Charlie Sheen gör tv-comeback. Som sig själv. Entourage-skaparen Doug Ellin har placerat sin dramedy Ramble On mitt i Hollywood.

Charlie Sheen hade för ett decennium sedan ett mycket publikt sammanbrott. Han var en av Hollywoods bäst betalda skådespelare när hans missbruk och bisarra beteende ledde till att han kastades ut med huvudet före från sin egen hitkomediserie, Two and a Half Men.

Nu försöker sig Charlie Sheen på en comeback. I dubbel bemärkelse eftersom pilotavsnittet av Ramble On, som precis spelats in i Los Angeles, handlar om hur ett antal Hollywood-veteraner försöker få ny fart på sina avstannade karriärer samtidigt som ett antal nykomlingar försöker etablera sina.

Entourge-skaparen Doug Ellin har förutom Charlie Sheen också kallat in sina Entourage-kompisar Kevin Connolly och Kevin Dillon, som nu får göra det som många stjärnor gjorde i deras Emmybelönade HBO-serie, det vill säga spela sig själva.

Kevin Connolly, Kevin Dillon, Charlie Sheen och John C McGinley. Foto: Doug Ellins Instagram

I rollistan finns även Kimiko Glenn (Orange is the New Black), Bre-Z (All American), John C McGinley (Scrubs), Jamie-Lynn Sigler (The Sopranos), James Hiroyuki Liao (The Dropout), Harvey Guillén (What We Do In The Shadows) och Ana Ortiz (Ugly Betty).

“Den här idéen har snurrat runt i mitt huvud i åratal och att se den komma till liv är otroligt. Jag känner mig enormt tacksam att så många av mina Entourage-skådespelare och medarbetare tillsammans med några av de mest talangfulla, komiska krafterna i den här industrin anslutit sig till den här spännande resan. Vi kan inte vänta på att få dela med oss av den här världen,” säger Doug Ellin i ett uttalande.

Pilotavsnittet av Ramble On innehåller också ett gästspel av Charlie Sheens berömda far, Martin Sheen.

“Jag såg filmen Wall Street 1987. Relationen mellan dem påminde om min egen relation med min far. I dag, 35 år senare, fick jag se den här relationen i verkligheten, och framför kameran och det var fantastiskt. En väldigt speciell och meningsfull dag. Det finns alltid utrymme för en omtagning”, skrev Doug Ellin på Instagram tidigare den här veckan under den här bilden.

Det är ännu inte klart med någon plattform för distributionen av Ramble On.