Cameron Crowes Roadies till HBO Nordic

I sin första tv-serie återvänder Oscarsbelönade Cameron Crowe till sin stora kärlek musiken. Nu är det klart att HBO Nordic kommer att visa Roadies. Premiär den 27 juni.

Cameron Crowe, som vann en manus-Oscar för Almost Famous och även nominerades för Jerry McGuire, tar i miniserien Roadies ett nytt grepp på sin stora kärlek musiken. I sin första tv-serie riktar den före detta rockjournalisten på Rolling Stones strålkastarljuset backstage. Den nya Showtime-serien är Cameron Crowes hyllning till människorna som lever för rockmusiken och tillsammans sliter bakom scenen för att få turnélivet att fungera.

”Varje stad på turnén är ett avsnitt. Serien handlar om den familj och cirkus som existerar bakom kulisserna men som vi aldrig ser. Deras värld slutar när de ställer bandet på scenen och börjar igen när bandet går av scenen”, har Cameron Crowe berättat för Entertainment Weekly.

Idén till tv-serien föddes redan för åtta år sedan vid en brainstorming ihop med superproducenten JJ Abrams som också är exekutiv producent tillsammans med Cameron Crowe för den nya musikserien.

Luke Wilson (Enlightened) och Carla Gugino (Wayward Pines) har de två ledande rollerna i Roadies som har premiär i USA den 26 juni, och alltså dagen därpå på HBO Nordic.