Trailer: Cameron Crowes tv-debut Roadies

Det blir sommarpremiär för Almost Famous-regissören Cameron Crowes tv-serie om roddarnas turnéliv. Det framgår av den första trailern för Roadies. 

Numera lanseras det stora tv-projekt när som helst på året. Även mitt i sommaren. Roadies är ett bevis för det. Showtime har nu offentliggjort en trailer som inleds med ett citat från Tom Petty och avslutas med premiärdatumet den 26 juni. Att det är en Showtime-serie gör att det ligger nära till hands att Roadies också dyker upp på HBO Nordic i samma veva.

Cameron Crowe, som vann en manus-Oscar för Almost Famous och Oscarsnominerades för Jerry McGuire, återvänder i Roadies till sin stora kärlek musiken. I sin första tv-serie riktar den före detta rockjournalisten på Rolling Stones strålkastarljuset backstage. Serien handlar om roddarna som lever för musiken och tillsammans sliter bakom scenen för att få turnélivet att fungera. ”Jag älskar musik och jag älskar historier där musik är en karaktär. /…/ Jag ville skriva om musikvärlden igen men i en nutida miljö”, sa Crowe till journalisterna på TCA-dagarna i januari.

Cameron Crowe producerar serien ihop med ständigt aktuelle JJ Abrams, Star Wars-regissören som är exekutiv producent för en rad tv-serier. Luke Wilson (Enlightened) och Carla Gugino (Wayward Pines) har de två ledande rollerna. Här är hela ensemblen i Roadies:

Peter Cambor as Milo, Colson Baker as Wes, Finesse Mitchell as Harvey, Rafe Spall as Reg, Imogen Poots as Kelly Ann, Luke Wilson as Bill Hanson, Carla Gugino as Shelli Anderson and Keisha Castle-Hughes as Donna in Roadies. Photo: Courtesy of SHOWTIME
Peter Cambor (Milo), Colson Baker (Wes), Finesse Mitchell (Harvey), Rafe Spall (Reg), Imogen Poots (Kelly Ann), Luke Wilson (Bill Hanson), Carla Gugino (Shelli Anderson) och Keisha Castle-Hughes (Donna).