Bones-stjärnan leder ny Netflixserie

Hon spelade Temperance Brennan i 245 avsnitt. Nu gör Bones-stjärnan Emily Deschanel comeback i en miniserie baserad på boken Devil in Ohio.

Emily Deschanel pensionerade sin populära karaktär, den rättsmedicinska antropologen Temperance Brennan, när Bones lades ned 2017 efter hela tolv säsonger. Sedan dess har den äldre av de skådespelande systrarna Deschanel (lillasyster heter Zooey) legat ganska lågt med bara några gästinhopp här och där.

Men nu är Emily Deschanel redo att leda en serie igen, om så bara en miniserie. Serien i fråga heter Devil in Ohio och bygger på en bok av Daria Polatin som inspirerats av en verklig händelse, skriver Variety.

Emily Deschanel ska spela sjukhuspsykiatrikern Suzanne Mathis som skyddar en mystisk person som rymt från en kult som tagit öven en stad i närheten. Psykiatrikerns liv vänds upp och ned när den märkliga flickans ankomst hotar att splittra hennes egen familj.

Devil in Ohio är redan i produktion, där andra skådespelare på plats i Vancouver är Sam Jaeger som Peter, Gerardo Celasco som detektiven Lopez, Madeleine Arthur som Mae, Xaria Dotson som Jules, Alisha Newton som Helen och Naomi Tan som Dani.

Bokens författare Daria Polatin har tidigare varit inblandad i flera andra tv-produktioner, senast i Starz dramaserie Heels. Hon har själv gjort tv-bearbetningen av Devil in Ohio och fungerar även som showrunner.

Netflix har beställt åtta avsnitt av miniserien Devil in Ohio.