Blunt Talk exklusivt på Viaplay

Viaplay har köpt de exklusiva rättigheterna till Blunt Talk. Den 23 augusti är det svensk premiär för Seth MacFarlane-komedin med Patrick Stewart.

Sir Patrick Stewart är allra mest förknippad med rollen som Jean-Luc Picard i Star Trek, men britten är också känd för sina Shakespeare-tolkningar och för sin medverkan i X-Men-filmerna. Hans senaste projekt är dock en amerikansk sitcom. Blunt Talk handlar om den brittiska nyhetsuppläsaren Walter Blunt som med ett bagage av misslyckade äktenskap flyttar till Los Angeles för att sätta sin speciella prägel på kvällsnyheterna.

Seth MacFarlane, mannen som skapat bland annat Family Guy, finns med bakom kulisserna som producent. I en intervju i Variety berättar McFarlane vad han tänkte när han som ung kollade på Star Trek: ”Varför slösas denna fantastiska komiker bort i dramatiska roller? Jag ville ställa allt till rätta.”

Många år senare är det alltså vad MacFarlane gjort. Amerikanska kabelbolaget Starz producerar halvtimmeskomedin som har premiär den 22 augusti. Redan dagen därpå kan svenska tittare bekanta sig med Walter Blunt. Det är Viaplay som exklusivt köpt de svenska rättigheterna för att inkludera serien i sitt koncept Viaplay Premiere. Här är trailern: