Anthony Hopkins leder gladiatordrama i korrupt värld

Romarriket och gladiatorernas kamp på liv och död upphör inte att fascinera. Sir Anthony Hopkins leder ensemblen och Roland Emmerich står för regin i Those About To Die.

Bara de starkaste överlevde i antikens Rom. I den amerikanska streamingtjänsten Peacocks historiska drama möts sport, politik och dynastier i en explosiv kollision. Det är en korrupt värld där man med smutsiga metoder skapar gladiatorspektakel för att underhålla massorna.

Blod och sport är vad publiken vill ha och vad som serveras. Eller som Anthony Hopkins reciterar i teasern; det handlar om de som är på väg upp och de som är på väg mot döden. Samtidigt syns soldater och kombattanter vifta med svärd, bågar och pilar.

Utöver Anthony Hopkins syns Iwan Rheon (Game of Thrones), Sara Martins (Death in Paradise) och Tom Hughes (A Discovery of Witches) i framträdande roller.

Fem av tio avsnitt har regisserats av Independence Day-regissören Roland Emmerich som också är exekutiv producent. Den tyska regissören Roland Emmerich är känd för blockbusterfilmer som Independence Day, Godzilla och The Day After Tomorrow. Han ingår också i ett team som ska bygga en franchise av onlinespelet Space Nation.

Those About To Die bygger på en bok av Daniel P Mannix från 1958. Det historiska dramat har premiär den 18 juli. Alla tio avsnitten landar då hos streamingtjänsten Peacock på en gång. Skyshowtime ligger närmast till hands för svenska tittare.