Anderson & Stormare i American Gods

Gillian Anderson återförenas med Bryan Fuller. Den populära skådespelerskan gör nu sällskap med bland andra Peter Stormare i den nya fantasyserien American Gods.

Gillian Anderson har varit glödhet det senaste tv-året. Hon har synts i tre serier, Hannibal, The X-Files och War and Peace, och dessutom spelat in en fjärde, The Fall. Nu är hon klar för ytterligare en tv-roll, den som den nya guden Media i kabelbolaget Starz fantasysatsning American Gods. Där återförenas Gillian Anderson med Bryan Fuller som även var mannen bakom Hannibal.

American Gods bygger på en bestseller av Neil Gaiman och handlar om kriget mellan de gamla gudarna (forntida mytologi) och de nya gudar i form av pengar, teknologi, media, kändisskap och droger som vi numera ersatt de gamla gudarna med.

American Gods Season 1 2017

Bilden ovan är tagen bakom kulisserna under inspelningen av American Gods som just nu pågår i Toronto med Bryan Fuller och Michael Green som showrunners. David Slade står för regin av pilotavsnittet och ytterligare ett antal avsnitt.

Huvudrollen som ex-fången Shadow Moon spelas av Ricky Whittle från det postapokalyptiska dramat The 100. Shadow Moon är livvakt och resesällskap åt den andra huvudpersonen, den mystiske Mr Wednesday som görs av Ian McShane (Deadwood).

En av de gamla gudarna spelas av vår egen Peter Stormare.
”Jag är en korsning mellan Tor och Czernobog som är en slavisk Tor med hammare, som blir starkare och starkare”, berättar Stormare för Stream Sverige.

Gillian Andersons karaktär återfinns på andra sidan. Media är de nya gudarnas ansikte utåt och taleskvinna. Hon tar formen av olika ikoniska kändisar och lever för den uppmärksamhet som människorna ägnar åt sina skärmar, på datorer, ipads och telefoner, medan de tittar på tv.

Något premiärdatum för den nya Starz-serien finns ännu inte.