Anarkistisk attityd i brittiska komediserien Rain Dogs

Rain Dogs är en punkig berättelse om en mors kärlek till sin dotter och om djup och passionerad vänskap. Den nya komediserien från BBC och HBO har premiär i mars.

Skaparen och manusförfattaren Cash Carraway sägs med sitt originella manus ha karvat ut en egen unik röst i samma fåra som Fleabag och I May Destroy You. Om det stämmer är Rain Dogs nästa brittiska serie att hålla utkik efter.

Med den mörka humorn och den anarkistiska attityden är Rain Dogs en vild och punkig berättelse om en ensamstående mor som utvecklar en djup vänskap med en homosexuell man, om moderns kärlek till sin dotter och om hur briljans blockeras av fattigdom och fördomar.

Daisy May Cooper spelar den ensamstående författaren Costello Jones som har rock’n’roll-swagger och glimten i ögat. Hon uppskattar glamouren i rännstenen, men gör allt för att dottern Iris (debutanten Fleur Tashjian) ska slippa det livet. Jack Farthing spelar den privilegierade Selby och Gloria Duke gör rollen som Iris gudmor. Tillsammans bildar dessa fyra förtappade själar, eller Rain Dogs, en familj som får luft av motstånd och kaos, men också djup komplicerad kärlek.

Rain Dogs är en samproduktion mellan BBC och HBO som har svensk premiär den 7 mars på HBO Max.