Ally McBeal ska få en fortsättning

Efter två decennier är Ally McBeal på väg att få en fortsättning. Den nya serien ska centreras kring en ny huvudperson från nästa generation.

Snacket om en reboot av Ally McBeal startade våren 2021. Det har nu visat sig handla om en så kallad sequel, fortsättning, där fokuset flyttas från Calista Flockharts neurotiska titelperson till ung, mörkhyad jurist som också råkar vara dotter till Ally McBeals gamla rumskamrat Renée Raddick, i originalserien spelad av Lisa Nicole Carson. Renées dotter är nyexaminerad när hon anländer till advokatbyrån Cage & Fish.

Projektet befinner sig fortfarande i ett tidigt stadium. Enligt Deadline Hollywood har Calista Flockhart erbjudits att medverka både som skådespelare och producent, men Flockhart avvaktar med sitt beslut i väntan på ett färdigt manus från Karen Gist (Mixed-ish).

Originalseriens skapare David E Kelley, som 20 år senare fortfarande är en av tv-världens hetaste manusförfattare, är inte involverad i det nya projektet, men uppges ha gett det sin välsignelse. Kelley har också tidigare sagt att om Ally McBeal kommer tillbaka bör manuset skrivas av en kvinna.

Ally McBeal blev ett populärkulturellt fenomen runt sekelskiftet med sin blandning av drama och komedi, och med surrealistiska inslag som en dansande bebis. När serien hade premiär 1997 var det på kanalen Fox. Eftersom studion Twentieth Television, som äger rättigheterna, nu ingår i Disney har den nya projektet landat hos ABC, vilket bör betyda Star på Disney+ i Sverige.