Emily Blunt i brittisk western-serie

Ännu en serie som rider på Yellowstone-vågen. I The English gör Emily Blunt en episk resa genom 1890-talets mellanwestern.

Emily Blunt är känd från filmer som The Devil Wears Prada, Mary Poppins och A Quiet Place. Däremot är tv-rollerna sällsynta.

I The English spelar hon Lady Cornelia Locke, en aristokratisk engelsk kvinna,. Tillsammans med före detta kavalleristen Eli Whipp (Chaske Spencer), gör hon en resa i 1890-talets mellanwestern genom ett vildsint landskap byggt på drömmar och blod. De har båda två en tydlig känsla av vilket öde som väntar, men är inte medvetna om att de har rötterna i ett gemensamt förflutet.

Serien, som är ett samarbete mellan BBC och Amazon, beskrivs som en episk western-jakt som gräver djupt i ämnen som identitet och hämnd för att berätta en fängslande historia om ras, makt och kärlek.

Hugo Blick, som fick sitt genombrott med Maggie Gyllenhaal-ledda The Honorable Woman 2014, står för manuset till miniserien. Samma produktionsbolag som ligger bakom den brittiska succéserien Doctor Foster producerar även The English.

Miniserien består av sex avsnitt och har premiär på Amazon Prime Video i november, efter att BBC visat serien hemma i Storbritannien.