Alan Tudyk som utomjordisk doktor

En ny sorts alien anländer till tv-rutorna. Alan Tudyk spelar doktorn och utomjordingen Harry i Syfys dramakomedi Resident Alien.

Ännu ett seriealbum har bearbetats till tv-serie. Det handlar om Dark Horse som hos tv-kanalen Syfy fått titeln Resident Alien och är både ett mordmysterium och en dramakomedi. Utomjordingen Harry, spelad av Alan Tudyk (Firefly), kraschlandar på jorden. Han låtsas vara en småstadsdoktor i Patience, Coloroda, men har egentligen ett hemligt uppdrag: att döda alla människor.

När Harry blir inkopplad i utredningen av ett lokalt mord inser han att det är dags att anpassa sig till sin nya värld. Men det skapar också ett moraliskt dilemma. Harry börjar ställa sig existentiella frågor som: ”Är människorna värda att skonas?” och ”Varför viker de pizzan innan de äter den?”

Förutom Alan Tudyk medverkar även Sara Tomko (Once Upon A Time), Corey Reynolds (The Closer), Alice Wetterlund (Silicon Valley) och Levi Fiehler (Mars) also star as the residents of Patience, Colorado.

Resident Alien drar igång på amerikanska Syfy den 27 januari. Oklart om serien kommer till någon svensk streamingtjänst. Här är den officiella trailern.