Klart: Minority Report och Lucifer blir tv-serier

De som sörjer The Following och Leif GW Perssons Backstrom kan trösta sig med att Fox nu i stället beställt två andra mörka dramaserier: Minority Report och Lucifer.

Tv-serien Minority Report tar vid tio år efter händelserna i Tom Cruise-filmen med samma namn som gick upp på biograferna 2002. En av tre ”Pre-cogs” (Stark Sands), som kan se mord innan de sker, kämpar för att leva ett normalt liv men plågas av sina syner. En detektiv, spelad av Meagan Good, hjälper honom att finna mening i hans speciella gåva.

Max Borenstein (Godzilla) skriver manus och är exekutiv producent. Steven Spielberg som regisserade science fiction-filmen är också med och producerar tv-serien.

https://www.youtube.com/watch?v=_fLl-DMzxrk

Att Fox satsar på Minority Report är ingen överraskning. Mer oväntat är att även Lucifer får chansen, åtminstone om man får tro kritikerna i USA som sett pilotavsnittet. Tom Ellis spelar Lucifer som uttråkad och olycklig abdikerar från sin tron i helvetet för att hjälpa polisen i Los Angeles att straffa kriminella. Lucifer är ytterligare en i raden av tv-serier som bygger på en tecknad serie.

Fox blir säsongen 2015-2016 i ännu högre utsträckning männens kanal. Frankenstein Code frontas av en man, britten Rob Kazinsky. Detsamma gäller för de nya komedierna Grandfathered (John Stamos), The Grinder (Rob Lowe) och The Guide to Surviving Life (Jack Cutmore-Scott).