Battle Creek och 16 andra tv-serier som dog i veckan

DELA

Battle Creek, Stalker och The McCarthys är de senaste offren i det blodbad som just nu pågår på den amerikanska tv-fronten. Totalt handlar det om 17 nedlagda serier på i runda slängar 48 timmar.

CBS är alltså det senaste av de stora amerikanska tv-bolagen att förpassa titlar till tv-kyrkogården. Det handlar om Vince Gilligans och David Shores Battle Creek (bilden) och Kevin Williamson-dramat Stalker samt komedin The McCarthys som alla bara överlevde en säsong.

Ytterligare tre CBS-shower lever fortfarande under hot om nedläggning: CSI, CSI: Cyber och Hawaii Five-0. Besked lär komma inom kort.

Andra serier som lagts ned hittills under det här veckoslutet.
ABC: Forever, Cristela, Resurrection, The Taste.
Fox: Backstrom, The Following, The Mindy Project.
NBC: State of Affairs, Constantine, Marry Me, One Big Happy, About a Boy.
The CW: Hart of Dixie, The Messengers

Att det regnar tv-nyheter just nu har att göra med att Upfronts står för dörren. Upfronts är det årliga veckolånga event där tv-bolagens chefer och största profiler träffar annonsörer, kritiker och press. Det är då det blir känt vilka serier som läggs ned, vilka som förnyas samt vilka som går från pilot till serie. Du kan följa utvecklingen själv på Twitter via hashtaggarna #upfronts eller #upfronts2015