Trailer: Tonårskänslor i Love, Victor

Ännu en amerikansk high school-serie. Men med uttalat hbtq-tema. Den 19 juni är det premiär för Love, Victor, vars officiella trailer landade i dag.

Love Simon, hette den Greg Berlanti-regisserade filmen som gick upp på biograferna 2018 och var inspirerad av Becky Albertallis prisade roman Simon vs the Homo Sapiens Agenda. Nu har superproducenten Berlanti, som ligger bakom Supergirl, The Flash och resten av superhjälteserierna på kanalen The CW, även gjort en uppföljande tv-serie som utspelar sig i samma universum.

Tv-serien är centrerad kring Victor, nykomling på Creekwood High School, och den resa det innebär för honom att lära känna sig själv samt vilka utmaningar det för med sig i hemmet, i den nya staden och när han utforskar sin sexuella läggning. När allt blir för mycket för Victor tar han hjälp av Simon för att navigera skoltidens upp- och nedsidor.

Victor spelas av Michael Cimino (Annabelle Comes Home). Ana Ortiz (Ugly Betty), James Martinez (One Day at a Time), Isabella Ferreira (Orange Is the New Black) och nykomlingen Mateo Fernandez syns i några av de andra rollerna.

Alla tio avsnitt kommer till den Disneyägda streamingtjänsten Hulu den 19 juni. Om och när Love, Victor får ett svenskt streaminghem återstår att se.