Trailer: The Shannara Chronicles

DELA

Det fortsätter att droppa in trailers från New York Comic Con. MTV har släppt en för The Shannara Chronicles som avslöjar att fantasyserien får premiär den 5 januari.

MTV:s nya serie utspelar sig tusentals år efter en katastrof som närapå utrotade människorna och som sedan lett till att den mänskliga rasen muterats. Älv-folket som i årtusenden levt i det fördolda har trätt fram i den nya världen. Alvprinsessan Amberle (Poppy Drayton), Wil (Austin Butler) som är hälften människa, hälften alv, och människan Eretria (Ivana Baquero) är seriens hjältar. De försöker tillsammans stoppa en armé av demoner från att förgöra världen.

Många författare drömmer om att deras litterära verk ska bli film eller tv-serie. För 71-årige Terry Brooks, som skrivit mer än 30 fantasyböcker, var det dock inte en dröm som till varje pris skulle gå i uppfyllelse. För honom var det viktigt att det så i fall skulle kännas rätt. Brooks, som själv är en av tv-seriens producenter, förklarar: ”Samarbetet med Miles (Millar) och Al (Gough) har varit fantastiskt. Så fort vi träffades så sa de: ’Vi älskar din berättelse. Den har en början, en mitt och ett slut. Vi ser inga skäl till att uppfinna de elementen själva.’ Det tilltalade mig verkligen. Jag har aldrig varit intresserad av att bara lämna mitt verk vidare till några andra.”

Berättelsen som Brooks pratar om är The Elfstones of Shannara, den andra boken i Shannara-universumet. Terry Brooks: ”Vi valde Elfstones därför att jag fick en del kritik för min första bok. Den hade inga kvinnliga huvudkaraktärer och det är rätt så eftertraktat i dag. Det har däremot uppföljaren som även innehåller en ganska otraditionell kärlekshistoria, och det gav liksom en bättre känsla.”

Många har jämfört MTV:s kommande fantasyserie med HBO-fenomenet Game of Thrones. Men det invänder Terry Brooks genast emot: ”Vi går inte den vägen. Shannara är mycket mer familjeorienterad. Serien ska kunna ses av alla. Så är böckerna också och det håller vi oss till”, avslutar han.

The Shannara Chronicles har premiär den 5 januari 2016 på musikkanalen MTV. Första säsongen består av tio avsnitt.