Trailer: HBO:s ungdomsserie Generation

Två pappor och deras tonårsdotter ligger tillsammans bakom den nya HBO-serien Generation. Lena Dunham har producerat serien.

Lena Dunham var själv väldigt ung när hon skapade serien Girls, men skaparen av Generation Zelda Barnz är ännu yngre, bara 18 år. Visserligen har Zelda hjälp av sina två pappar, Daniel Barnz coh Ben Barnz (den kreativa duon bakom Jennifer Aniston-filmen Cake), men allt filtreras genom 18-åringens ögon.

“Det här kom från Zelda, detta var hennes idé. Det kommer från historier hon började berätta för oss om kön och sexualitet som var både träffande och roliga. Vi föreslog att hon skulle skriva ned dem, och vi tänkte att det skulle kunna bli en intressant tv-serie, men vi trodde verkligen inte att den skulle bli gjord”, har pappa Ben förklarat för Indiewire.

Dramakomedin som HBO försöker lansera med den fåniga stavningen genera+ion följer ett gäng high school-elever som när de urforskar modern sexualitet utmanas i sina värderingar kring livet, kärleken och familjen i det konservativa samhället.

Ungdomsserien har redan i förväg orsakat en viss kontrovers sedan det avslöjats att det använts riktiga kattkadaver i en skolscen, något som producenten Lena Dunham i ett uttalande sagt att hon inte kände till och tar avstånd ifrån.

De tre första avsnitten av Generation kan börja streamas på HBO Max och HBO Nordic den 11 mars. De åtta första avsnitten sänds under våren, medan säsongens andra halva debuterar senare.