Trailer: DC Comics-serien Y: The Last Man

Äntligen är det trailerdags för Y: The Last Man. I den postapokalyptiska serien måste den siste mannen och hans apa hitta sin plats i en kvinnodominerad värld.

I Brian K Vaughans och Pia Guerras postapokalyptiska DC Comics-serie har nästan alla män blivit offer för ett plötsligt utbrott. Med det finns några få undantag, som huvudpersonen Yorick Brown (Ben Schnetzer) och hans apa Ampersand.

DC Comics-serien utkom i tio volymer och avslutades för 13 år sedan. Sedan dess har det återkommande snackats om en tv-bearbetning. Ett pilotavsnitt spelades in 2018, men först nu, bland annat efter byte av showrunners och flera förändringar i rollistan, finns en färdig FX on Hulu-serie klar att skicka ut till tv-tittarna.

Seriens officiella logline: ”Baserad på den hyllade serien av Brian K Vaughan och Pia Guerra, rör sig Y: The Last Man i en postapokalyptisk värld i vilken en katastrofal händelse kapat bort varje däggdjur med en Y-kromosom med undantag för en man och hans apa. Serien följer överlevarna i den nya världen när de kämpar med att återbygga det som förlorats och utnyttja möjligheten att bygga något bättre”.

Diane Lane spelar Jennifer Brown, senatorn som blir USA:s president och också råkar vara Yoricks mamma och Oliva Thirlby spelar Yoricks syster Hero Brown. I rollistan finns även Amber Tamblyn, Marin Ireland samt Ashley Romans som seriens verkliga protagonist, agent 355.

Louise Friedberg svarar för regin i de två första avsnitten och följs sedan av enbart kvinnliga regissörer under hela den första säsongen som har premiär den 13 september på FX on Hulu. Kabelkanalen FX och streamingtjänsten Hulu ägs av Disney och serien debuterar i Sverige på Disney+ den 22 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *