Skräckfilmen Wolf Creek blir tv-serie

Den australiska skräckfilmen Wolf Creek blir tv-serie. John Jarratt återvänder som seriemördaren Mick Taylor i miniserien som har premiär den 12 maj.

Skräckfilmen från 2005 fick i Sverige titeln Morden vid Wolf Creek. Filmen, som kan streamas på Viaplay, handlar om tre tonåringar som drar iväg på sightseeing i den australiska vildmarken, men får problem när deras bil inte vill starta. Crocodile Dundee-enstöringen Mick Taylor (John Jarratt) erbjuder dem skjuts och ungdomarna tackar ja – vilket de bittert kommer att ångra. Wolf Creek är hård, ofiltrerad, grym och bygger löst på faktarapporter från två australiska kriminalfall som på sin tid skakade hela landet.

I tv-serien är det en hel familj som är på semester i den australiska ödemarken, där de konfronteras med Mick Taylor. Familjens 19-åriga dotter Eve (Lucy Fry) lyckas fly från massakern och förvandlas sedan till en sorts hämndängel vars enda mål är att krossa mannen som under lång tid mördat och torterat så många människor. Här är den officiella trailern:

Det är den australiska tv-kanalen Stan som ligger bakom den sex avsnitt långa miniserien Wolf Creek. John Jarratt som spelade Mick Taylor både i den första Wolf Creek-filmen och i uppföljaren Wolf Creek 2 (2013) återvänder i tv-serien till sin glansroll. En tredje Wolf Creek-film ska för övrigt också vara på gång.