Singleton bakom crackdramat Snowfall

Oscarsbelönade John Singleton ligger bakom en ny FX-serie om crackepidemin i Los Angeles på 1980-talet. Den 6 juli har Snowfall premiär på HBO Nordic.

Snowfall utspelar sig 1983 och handlar om den crackepidemi som svepte över den kaliforniska miljonstaden, våldet som följde i dess spår och hur detta påverkade den amerikanska kulturen i grunden. I centrum finns fyra karaktärer: Franklin Saint (Damson Idris) är en ung gatuentreprenör som eftersträvar makt, Gustavo “El Oso” Zapata (Sergio Peris-Mencheta) en mexikansk wrestler som hamnar mitt i en kriminell familjs maktkrig, Teddy McDonald (Carter Hudson) en CIA-agent på flykt från ett mörkt förflutet och Lucia Villanueva (Emily Rios) egensinnig dotter till en mexikansk crime-boss.

Här är en trailer:

John Singleton (Oscarsbelönad för Boyz n the Hood) har skapat FX-serien tillsammans med Eric Amadio och Dave Andron. Andron är seriens showrunner.

Snowfall har premiär den 5 juli på kabelkanalen FX Networks, som är hem även för serier som Fargo, The Americans och Legion. I Sverige kan dramaserien i tio avsnitt följas på HBO Nordic med start den 6 juli.