Roswell, New Mexico till HBO Nordic

En episk kärlekshistoria som utspelar sig i en småstad där det händer mystiska saker. Det är enligt den nya trailern vad som ska få oss att fastna för Roswell, New Mexico.

https://www.youtube.com/watch?v=DZmOMR9-K5M

Den lilla staden Roswell i New Mexico är mest känd för den så kallade Roswellincidenten, som inträffade 1947 då ett ufo ska ha kraschat norr om staden. Det var inspiration för sci fi-serien Roswell som hade premiär 1999 och blev starten på karriären för bland andra Shiri Appleby och Katherine Heigl. Det är också inspiration för den nya serien Roswell, New Mexico.

Uppdraget att reboota kultserien har The CW gett till en manusförfattare som kanalen känner väl sedan tidigare. Carina Adly MacKenzie har skrivit avsnitt både för Vampire Diaries och The Originals. Roswell, New Mexico är hennes första uppdrag som showrunner.

Även en stor del av ensemblen känns igen från The CW-serier. Jeanine Mason, som spelar den kvinnliga huvudrollen som Liz Ortecho, är dock mest känd för sin säsong som läkarstudent i Grey’s Anatomy. Den andra parten i den episka kärlekshistorien är Max. Han spelas av Nathan Parsons som Carina Adly MacKenzie tagit med sig från The Originals.

Nathan Parsons och Jeanine Mason i Roswell, New Mexico.

Liz är dotter till papperslösa immigranter. Max jobbar som polis och har i hela sitt liv dolt sina övernaturliga krafter. När Liz återvänder till sin hemstad återförenas hon med sin tonårskärlek, men det politiska hatet och rädslan för det okända riskerar att röja hans hemlighet och krossa parets kärlek.

Sci fi-serien har The CW-premiär den 15 januari. Svensk premiär dagen därpå på HBO Nordic. Den första säsongen av Roswell, New Mexico består av 13 avsnitt.

Vår genomgång av var övriga The CW-serier kan streamas kan läsas här.