Premiärdatum för Vince Vaughn och Bad Monkey

Vince Vaughn har huvudrollen i Bill Lawrences nya dramakomedi hos Apple TV+. Den framgångsrika tv-skaparen har också gett en roll i Bad Monkey till sin dotter Charlotte.

Bill Lawrence är manusförfattaren och producenten bakom komedisuccéer som Scrubs och Cougartown. De senaste hitserierna, Ted Lasso som han skapade tillsammans med Jason Sudeikis och Shrinking där hans medskapare är Jason Segel, har beställts av Apple TV+. Det har också den nya serien Bad Monkey där Bill Lawrence har Vince Vaughn som medproducent.

Apple TV+ har beställt tio avsnitt av Bad Monkey. De två första blir tillgängliga den 14 augusti.

Bad Monkey är baserad på Carl Hiaasens roman från 2013 med samma namn och handlar om Andrew Yancy, en tidigare detektiv som degraderats till restauranginspektör i Florida Keys. När en turist hittar en avskuren arm under en fisketur dras Yancy in i en värld av girighet och korruption som förstör land och miljö i både Florida och Bahamas. Yancy inser att om kan lösa mordet så får han tillbaka sin karriär. Han måste bara ta sig förbi ett gäng konstiga Floridatyper. Och så finns där en dålig apa.

Ronald Peet i Bad Monkey. Foto: Apple TV+

Vince Vaughn har den ledande rollen som Andrew Yance. I rollistan finns även L Scott Caldwell (The Fugitive), Rob Delaney (Catastrophe), Meredith Hagner (Search Party), Natalie Martinez (La Promesa del Retorno), Alex Moffat (Saturday Night Live), Michelle Monaghan (“Gone Baby Gone), Ronald Peet (First Reformed), Jodie Turner-Smith (Queen & Slim) och Scott Glenn (The Leftovers). I gästroller syns John Ortiz (Fast & Furious), Zach Braff (Scrubs) och nykomlingen Charlotte Lawrence.

Tv-debutanten Charlotte Lawrence skulle kunna kallas för en så kallad nepobaby med Bill Lawrence som pappa och skådespelaren Christa Miller som mamma. Hon har hittills mest ägnat sig åt musik.

Charlotte Lawrence oh Meredith Hagner i Bad Monkey. Foto: Apple TV+