Original-Law & Order kommer tillbaka

Dun dun! Elva år efter att originalupplagan av Law & Order försvann från tablån har NBC nu beställt säsong 21 av det klassiska kriminaldramat.

Dick Wolf, som skapat Law & Order (I lagens namn) och dess spinoffer, har i ett uttalande framfört sin förtjusning över beslutet: ”Det är få saker i livet som bokstavligen är drömmar som blir verklighet. Det här är min.”

NBC:s plan var att addera ytterligare en spinoff till långköraren Law & Order: Special Victims Unit (säsong 23) och nya Organized Crime (säsong 2). Men Law & Order: For the Defense stannade i byrålådorna och i stället har alltså kanalen valt en revival av originalserien som den tredje pusselbiten.

Med tre serier kan NBC fylla en hel kväll med ett Law & Order-block precis som kanalen redan gör med Dick Wolfs Chicago-franchise (Chicago Fire, PD och Med). Superproducenten Wolf har även skapat en FBI-franchise hos CBS (FBI, FBI: Most Wanted, FBI: International).

“Law & Order är helt enkelt en av de mest ikoniska serierna i televisionens historia, och tanken på att förlänga dess arv och att samarbeta med Dick om en helt ny säsong är ingenting annat än exalterande. Detta är fantastiska nyheter för både NBC och alla tv-fans”, menar Susan Rovner, chef för innehåll hos NBCUniversal Television and Streaming, i ett uttalande.

Långköraren Law & Order, med den ikoniska ljudeffekten, las ned i maj 2010 efter att ha avslutat sin 20:e säsong. Bland skådespelarna fanns då Jeremy Sisto, Anthony Anderson, S Epatha Merkerson, Linus Roache, Alana De La Garza och Sam Waterston.

Det är oklart vilka skådespelare från förr som kan vara aktuella för att återvända, men enligt källor till de amerikanska branschmedierna så pågår samtal med en handfull Law & Order-veteraner.