Naomi Watts i Netflix thrillerserie Gypsy

Drew Barrymore, Emma Stone – och nu Naomi Watts. Alla tre frontar nya Netflix-serier. Gypsy heter den psykologiska thriller som Watts ska spela huvudrollen i.

Det är ingen nyhet att framför allt de kvinnliga filmstjärnorna lockas av de mer mångfacetterade rollerna inom tv-branschen. Och många av stjärnorna hamnar hos Netflix. Drew Barrymore är klar för komediserien Santa Clarita Diet och Emma Stone ska återförenas med Jonah Hill i en amerikansk version av norska komediserien Maniac.

Nästa stjärna som står på tur är Naomi Watts som precis skrivit på för huvudrollen i det psykologiska dramat Gypsy. Watts ska spela terapeuten Jean Holloway som börjar utveckla farliga relationer med människor i hennes patienters närhet. Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades of Grey) ska regissera de två första av totalt tio avsnitt. Serien, som är skapad av Lisa Rubin, har planerad release 2017.

Brittisk-australiska Naomi Watts har nominerats för två Oscar (21 grams och The Impossible) och har på senare år synts i bland annat Perfect Mothers (bilden), Birdman och Insurgent-filmerna. Tv-mässigt är hon också aktuell i en okänd roll i nyinspelningen av Twin Peaks där hon återförenas med sin Mulholland Drive-regissör David Lynch.