Livet runt trettio – 30 år senare

DELA

Snart får vi möta barnen till Thirtysomething-karaktärerna. ABC vill göra en uppföljningsserie till den populära dramaserien som i Sverige blev känd som Livet runt trettio.

Mångfaldigt Emmybelönade Thirtysomething blev ett fenomen när serien sändes i amerikansk television i fyra säsonger under åren 1987 till 1991. Dramaserien blev populär även i Sverige där serien hade TV3-premiär 1989 med den svenska titeln Livet runt trettio.

30 år senare är skaparna av originalserien redo att fortsätta berättelsen. Marshall Herskovitz och Ed Zwick fokuserar i manuset för Thirtysomething(else) på barnen till karaktärerna i originalserien – nästa generation har nu själva nått 30-årsåldern – men även föräldrarna kommer att finnas med på ett hörn. Flera skådespelare ur originalensemblen kommer att reprisera sina roller, däribland Ken Olin (Michael Steadman), Mel Harris (Hope Murdoch), Timothy Busfield (Elliot Weston) och Patricia Wettig (Nancy Weston). Busfield är för övrigt också aktuell i en annan ny ABC-serie, advokatdramat For Life.

Den amerikanska broadcast-kanalen ABC har ännu bara beställt ett pilotavsnitt av Thirtysomething(else), men ABC-bossen Karey Burke har stora förhoppningar om att det ska leda fram till en serie. ”Ed och Marshall har verkligen en vision för berättelsen och allting är möjligt … De känner de här karaktärerna utan och innan, och deras barn är själva runt trettio, alltså inte bara barnen i serien, så de skapar karaktärer från en generation som de också känner väl och kan relatera till. Så det här är den sanna definitionen av en multigenerationshistoria”, förklarade Burke under den Disneyägda kanalens TCA-dag.