Klart för två Mythic Quest-säsonger till

Mythic Quest får en tredje och fjärde säsong hos Apple TV+. Anthony Hopkins och Jason Sudeikis hjälpte Ron McElhenney att presentera förnyelsen.

Apple TV visar musklerna genom att ta hjälp av både Oscarsvinnaren Anthony Hopkins och färska Emmy-vinnaren Jason Sudeikis för att på ett humoristiskt sätt annonsera den goda nyheten för fansen av arbetsplatskomedin om den fiktiva videospelsstudion som producerar det populära multiplayer-spelet Mythic Quest.

Videon börjar med att skaparen och huvudrollsinnehavaren Ron McElhenney under ett face time-samtal förklarar för Anthony Hopkins att serien förnyats. De blir avbrutna av ett samtal från Jason Sudeikis som leder till att Hopkins börjar vädja om en roll i nästa säsong av Ted Lasso.

Sir Anthony Hopkins inblandning är ingen slump. Han blev tidigare i år Emmy-nominerad för sin berättarröst i den andra säsongens specialavsnitt Mythic Quest: Everlight.

Mythic Quest har skapats av Rob McElhenney, Charlie Day och Megan Ganz. McElhenney spelar själv företagets kreativa chef Ian Grimm som skapat onlinespelet. I rollistan finns även F Murray Abraham, Danny Pudi, Imani Hakin, Charlotte Nicdao, Ashly Bursch, Jessie Ennis och David Hornsby.

Rob McElhenney och Charlotte Nicdao.

“Precis som kritiker och publik över hela världen så blev vi förälskade i Rob och resten av författarlagets skarpa pennor och i de relaterbara karaktärer fulla av hjärta som ockuperar Mythic Quest-världen. Vi kan inte vänta på att få visa tittarna vad som väntar i de kommande säsongerna av den här briljanta arbetsplatskomedin”, säger Matt Cherniss, head of programming för Apple TV+, i ett uttalande.

Säsong tre av Mythic Quest väntas till Apple TV+ någon gång nästa år.