Här är Dunk och Egg i nästa Game of Thrones-spinoff

HBO gav för ett år sedan klartecken för en säsong av A Knight of the Seven Kingdoms. Nu är det klart vilka som ska spela Dunk och Egg i den andra Game of Thrones-spinoffen.

HBO har haft en lång rad Game of Thrones-projekt på ritbordet, men hittills har bara House of The Dragon nått hela vägen. Säsong två kommer till HBO Max den 17 juni.

Nästa spinoff, A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, kommer också att utspela sig före händelserna i originalserien och med huset Targaryen fortfarande på Järntronen. 

Den är baserad på George RR Martins Tales of Dunk and Egg-serie som består av romanerna The Hedge Knight (1998), The Sworn Sword (2003) och The Mystery Knight (2010). De tre romanerna har också samlats i en kollektion under namnet A Knight of the Seven Kingdoms.

I Sverige är den litterära förlagan översatt till Riddaren av de sju konungarikena. Tv-tittarna känner också igen titeln från den sista säsongen av Game of Thrones, då Brienne av Tarth (Gwendoline Christie) dubbades till “Knight of the Seven Kingdoms”.

HBO meddelar nu att Peter Claffey (Bad Sisters) och Dexter Sol Ansell (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) ska spela de två osannolika hjältarna Dunk och Egg. Duncan den store är en ung och naiv men modig riddare, Egg hans ännu yngre vapendragare. Egg är bara en ung pojke, men inte den simpla värdshuspojke som Dunk först trodde. Egg är nämligen smeknamnet för Aegon V Targaryen. Han har bildning, en ingående kännedom om de olika adelshusen och visar sig bli en oumbärlig vapendragare.

Så här lyder HBO-seriens officiella synopsis för A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight.

Ett sekel före händelserna i Game of Thrones vandrade två osannolika hjältar genom Westeros … en ung och naiv men modig riddare, ser Duncan den store, och hans lille väpnare, Egg. Satt under en tid när huset Targaryen fortfarande sitter på Järntronen och minnet av den sista draken fortfarande finns levande så väntar storslagna öden, mäktiga fiender och farliga bedrifter på dessa lika osannolika som ojämförbara vänner.