Från lärare till agent för Kate Mara

Kate Mara och Brian Tyree Henry ska spela FBI-agenter i en ny thrillerserie. I Class of ’09 utforskas ett rättssystem format av AI.

Kabelkanalen FX har beställt åtta avsnitt av Class of ’09 som utspelar sig i en nära framtid där det amerikanska rättssystemet blivit transformerat av artificiell intelligens. I centrum finns en grupp FBI-agenter som alla tog examen från Quantico år 2009 och återförenas efter ett dödsfall.

Kate Mara och Brian Tyree Henry är klara för två av rollerna och blir därmed trogna kabelkanalen FX där Mara senast spelade lärare i miniserien A Teacher och Henry är mest känd från Atlanta.

I Class of ’09 heter Kate Maras karaktär Amy Poet och är en kvinna som aldrig föreställt sig att hon skulle bli del av lagens långa arm, men finner sig själv i centrum för byråns största förändringsprocess. Henry spelar Tayo Miller, en briljant och oortodox agent som inte bara vill sätta sina avtryck på institutionen utan genomföra en total omvandling.

FX-serien spänner över tre decennier och berättas i tre tidslinjer som vävts samman. Teman som utforskas är rättvisa och mänskliga val som definierar liv och arv.

Tom Rob Smith, som skrev FX-serien The Assassination of Gianni Versace, kommer att skriva manus och fungera som exekutiv producent ihop med Nina Jacobson och Brad Simpson.

FX-serier streamas numera hos Hulu eftersom båda företagen ingår i Disney-familjen. Oklart var FX-serierna hamnar framöver i Sverige.