Från Bond till Purity för Daniel Craig

Daniel Craig-frontade Purity har hamnat hos Showtime. Det blir den första amerikanska tv-serien för skådespelaren som förstås är mest känd som James Bond.

Tv-serien Purity bygger på en bok av Jonathan Franzen som publicerades så sent som hösten 2015. Den beskrivs som en moraliskt komplex historia om ungdomlig idealism, extrem lojalitet och kallblodiga mord. Berättelser om flera olika personer från olika tidsperioder och med olika bakgrunder vävs in i varandra, och sträcker sig från Östberlin till den bolivianska djungeln via östra Harlem och Kaliforniens nationalpark Redwood.

Showtime vann budgivningen och har knutit upp sig för alla de 20 avsnitten av den nya tv-serien från den framgångsrika producenten Scott Rudin (Newsroom, Silicon Valley). Daniel Craig kommer att fungera både som producent och spela huvudrollen som den karismatiska, mystiska Andreas Wolf. Det är första gången som Craig medverkar i en amerikansk tv-serie. Han hade dock en rad tv-roller hemma i Storbritannien innan filmkarriären tog fart.

Serien börjar spelas in 2017 med ännu oklart premiärdatum. Om HBO Nordics avtal med Showtime fortfarande gäller då så bör vi kunna se Purity även här hemma.