Fox bekräftar Prison Break-planer

Fox har nu bekräftat planerna på en Prison Break-reboot och har också gett lite fler detaljer om vad som komma skall. 

Som Stream tidigare berättat är det skaparen Paul Scheuring som vill återvända till historien om bröderna Michael Scofield och Lincoln Burrows. Både Wentworth Miller och Dominic Purcell, som just nu är upptagna med DC’s Legends of Tomorrow, vill reprisera sina roller. Problemet är att Scofield dog i The Final Break, det separata avsnitt som följde direkt efter tv-serien.
“Paul var inte en del av den sista säsongen av Prison Break. Han har lite andra idéer om var de här karaktärerna är på väg, men det kommer att anknyta till det avsnittet. Han kommer inte att strunta i det. Ni kommer att få ett tillfredsställande svar på varför dessa karaktärer fortfarande lever”, förklarar Fox-bossen Dana Walden.

Liksom exempelvis Heroes: Reborn och X-files är tanken att göra en så kallad eventserie. Enligt Fox-bossarna var Scheurings pitch så bra att chanserna är goda att bolaget beställer alla tio avsnitten på en gång. Den nya historien ska ses som en uppföljare och tar vid några år efter de händelser som avslutade serien. Enligt Fox skulle serien i teorin kunna vara redo för premiär nästa sommar, men mer troligt är att det dröjer till säsongen 2016-2017.

Prison Break, som blev Wentworth Millers stora genombrott, sändes ursprungligen av Fox i fyra säsonger 2005–2009. Alla 81 avsnitten finns att streama på Netflix. Läs mer här om Prison Break och ytterligare två fängelseserier som Stream rekommenderar.