Efter skandalen – Huffman gör komedi

Felicity Huffman återvänder till tv efter skandalen som landade henne i fängelse. En baseball-komedi ska bli Desperate Housewives-stjärnans comeback.

Felicity Huffman var en firad skådespelare känd från bland annat Desperate Housewives och American Crime när hon förra året plötsligt hamnade i blickfånget i ett helt annat sammanhang. Hon och skådespelarkollegan Lori Loughlin var de två mest kända namnen i den så kallade collegeskandalen, i Sverige även känd som universitetsskandalen, där välbärgade privilegierade amerikaner betalade mutor till fina skolor å sina barns vägnar.

I september 2019 dömdes Felicity Huffman till 14 dagars fängelse. ”Jag vet att det inte finns någon ursäkt för vad jag har gjort”, skrev hon i ett brev till rätten.

Nu har Desperate Housewives-stjärnan sonat sitt straff, det blev till slut elva dagar bakom lås och bom, och är redo för tv-comeback. Huffman har tackat ja till huvudrollen i en ännu titellös komediserie inspirerad av Susan Savage, som blev majoritetsägare av baseball-laget Sacramento River Cats när hennes make Art dog 2009. ABC-piloten beskrivs som en rolig, överraskande och ibland hjärtskärande halvtimmeskomedi.