Dead Ringers med Weisz i tvillingroller

David Cronenbergs kultfilm Dead Ringers – men som tv-serie med kvinnliga förtecken. Rachel Weisz ska både producera och skådespela i Amazonserien.

I originalfilmen från 1988, i Sverige med titeln Dubbelgångare, spelade Jeremy Irons två tvillingar som inleder ett förhållande med samma kvinna. I tv-versionen är det Rachel Weisz som ska spela dubbla roller när huvudpersonerna i stället är tvillingsystrar.

De två gynekologerna delar allting, må det vara droger, älskare eller den okuvliga viljan att göra vad som krävs – inklusive att flytta de medicinska etiska gränserna – för att utmana status quo och föra utvecklingen framåt vad gäller hälsovård för kvinnor.

Dead Ringers blir den Oscarsbelönade brittiska skådespelerskans första riktiga intåg på tv-scenen. Rachel Weisz ska förutom att spela de två huvudrollerna även producera tv-serien ihop med bland andra manusförfattaren Alice Birch, Emmy-nominerad för sitt arbete med succéserien Normal People.

Amazon Studios har så höga tankar om projektet att en serie är beställd på en gång. Amazon Studios operativa chef Alberg Chang: ”Som en av nutidens mest framgångsrika och mångsidiga skådespelerskor kommer Rachel Weisz att fängsla Amazon Primes globala publik med sin version av dessa två skoningslösa, twistade karaktärer. Den här uppdateringen av Dead Ringer utforskar den mörkare sidan av vården, besatthet och det mänskliga tillståndet.”