Amell och Taylor i Netflix sci fi-film ARQ

En är känd från The Flash. Den andra från Jessica Jones. Lägg till en författare från Orphan Black och resultatet blir en science fiction-film på Netflix.

Robbie Amell är kusin till Arrows Stephen Amell och medverkar själv i spinoffen The Flash. Han har också en mindre roll i den hetaste tv-serien just nu, The X-Files.
Rachael Taylor har medverkat i en rad tv-serier, men fick sitt stora genombrott som Jessica Jones bästa väninna Trish Walker i Netflix hitserie.
De två har huvudrollerna i den postapokalyptiska thrillern ARQ som utspelar sig i en nära framtid då oljan tagit slut. En ingenjör (Amell) försöker förhindra inkräktare att få kontroll över en teknologi som skulle kunna ge obegränsat med energi, men hamnar i en Groundhog day-liknande tillvaro där han och hans vänner gång på gång tvingas återuppleva samma dag.

Lågbudgetfilmen är skriven och ska regisseras av Tony Elliott som är mest känd som en av författarna av BBC Americas sci fi-serie Orphan Black. ARQ ska spelas in i Toronto i vinter och sedan släppas på Netflix.